Molnár Klára

Önéletrajz

1960-ban születtem. Kicsi gyerekkorom óta tudatosan készültem a segítő foglalkozásra, hivatásra.
1982-ben szereztem meg logopédusi/gyógypedagógusi diplomámat a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola nappali Tagozatán. Azóta hivatásomat folyamatosan gyakorlom. Ezen a szakterületen a szűken vett logopédián kívül – ami a beszédhibás kisgyermekek kezelését jeleni- foglalkoztam/foglalkozom nem beszélő kisgyermekek, dyslexiások-dysgráfiások, dadogók, beszédképességüket betegség vagy baleset miatt elveszített emberek terápiájával, ill. fejlesztés-pszichológiai diagnosztikával.
Diplomám kézhezvétele óta képzem magam.
1987-ben lettem autogén tréning relaxációs terapeuta a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület keretein belül. Később elvégeztem ugyanitt az Imaginációs és Szimbólomterápiás képzést is.
1993-ban ismerkedtem meg a reiki tanításaival, módszerével. Azóta reiki mester és AROLO Tifar lettem.
1998 óta foglalkozom kineziológiáva. Több ágát is tanultam és alkalmazom a napo gyakorlatban (wellness, Touch of Health, One Brain, Brain Gym). A Barin gyma (Oktatás-kineziológiai ág) hivatalos oktatója vagyok.
Mindig is érdekeltek az élet spirituális vonatkozásai. Elvégeztem az „Élet Mandaláját”, így lettem Tekajen spirituális tanácsadó.
A sok, látszólag eltérő tanulmányaiban egy a közös: mind az EMBERről szól. Az emberről, aki megismételhetetlen csoda ezen a Földön; aki szeretetre vágyódik; aki segítő kezet vár valakitól vagy nyújt a másik felé.
Az én hivatásom, hogy tudásommal nyújtsam a kezem azok felé, akiknek szüksége van rá.